Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja

Studentice Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja sudjelovale su od 1.-5.11. 2023. na Svjetskom studentskom natjecanju „8th World InterUniversities Championships“ u Parizu u badmintonu.

Studentice Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja  sudjelovale su od 1.-5.11. 2023. na Svjetskom studentskom natjecanju „8th World InterUniversities Championships“ u Parizu u badmintonu.

Studentice Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja Nikolina Kabiček i Mia Čerjan, pod vodstvom trenerice ženske badminton ekipe i ujedno voditeljice Centra za studentski sport Sveučilišta u Zadru izv.prof.dr.sc. Gordane Ivković, sudjelovale su od 1.-5.11. 2023. na Svjetskom studentskom natjecanju „8th World InterUniversities Championships“ u Parizu u badmintonu. Nikolina Kabiček je u iznimnoj konkurenciji zaustavljena nadomak medalji u četvrtfinalu te time ostvarila ulazak u 8 najboljih badmintonašica. Mia Čerjan ušla je u osminu finala. Studentice su ostvarile značajan uspjeh ako se uzme u obzir da je u Parizu nastupilo 3. 500 sportaša iz 28 država s tri kontinenta Europe Azije i Afrike te ukupno 295 sveučilišnih ekipa u 13 sportova. Uz sportski rezultat studentice su bile i značajna podrška ostalima sportašima našeg sveučilišta te na primjeren način predstavile Sveučilište u Zadru. U voditeljskom timu profesora, s Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja sudjelovala je izv.prof.dr.sc. Jelena Alić. U Parizu je 2.11. 2023. održan prijem za predstavnike Sveučilišta u Zadru koji su sudjelovali na natjecanju. U veleposlanstvu je između ostaloga istaknuta važnost sudjelovanja sportaša na međunarodnim natjecanjima gdje su sportaši izvrsni promotori Republike Hrvatske. Po dolasku u Zadar Rektor Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Josip Faričić primio je predstavnike sportaša i voditelje Sveučilišta u Zadru koji su sudjelovali na navedenom natjecanju te ih pohvalio za ostvareni rezultat. Iskrene čestitke svim sportašima i voditeljima koji su sudjelovali na natjecanju i predstavljali Sveučilište u Zadru.