Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja

Zbornik radova Nova promišljanja o djetinjstvu / Rethinking Childhood

Zbornik radova Nova promišljanja o djetinjstvu / Rethinking Childhood

 

Objavljen zbornik radova pod naslovom Nova promišljanja o djetinjstvu = Rethinking Childhood : zbornik radova s međunarodne znanstveno-umjetničke konferencije održane u Zadru 4. i 5. lipnja 2021. urednica Maje Cindrić, Katarine Ivon i Slavice Šimić Šašić.

Zbornik Nova promišljanja o djetinjstvu/Rethinking childhood usmjeren je popularizaciji studija djetinjstva koji se u nacionalnim okvirima tek pojavljuje kao znanstveno-istraživačko područje. Studij djetinjstva (childhood studies) kao relativno novo interdisciplinarno područje u pristupu djetetu i djetinjstvu posebno je atraktivno u zapadnoeuropskim kulturama. Zbornik je zaokružen skup novih ili oživljenih i provjerenih spoznaja o djetinjstvu. Brojni etablirani autori kao i početnici u istraživanju djetinjstva u pojedinačnim su prilozima iznijeli mnoga zanimljiva, nova, pa i hrabra razmišljanja i saznanja o djeci, djetinjstvu, odraslima i drugima koji (su)kreiraju rano razdoblje ljudskog razvoja.

U zborniku se nalazi 27 radova koji su prošli pojedinačni recenzentski postupak te dva rada koja se objavljuju kao prilozi iz prakse. Radovi su grupirani u nekoliko tematskih dijelova: kulturološki aspekt suvremenog djetinjstva; predškolski kontekst suvremenog djetinjstva; odgojno-obrazovni kontekst suvremenog djetinjstva. Zastupljeni su autori i recenzenti s gotovo svih učiteljskih studija u Republici Hrvatskoj.

Djelo je namijenjeno vrlo širokom krugu recipijenata. U prvome redu stručnjacima iz područja pedagogije, psihologije, jezika i književnosti, metodike, povijesti i sociologije, antropologije, u svojoj biti interdisciplinarno usmjereno.

Knjigu možete kupiti u Sveučilišnoj knjižari Citadeli po cijeni od 200,00 kn.